به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین نجف لكزايي در گفتگویی با اشاره به بحث كرسي هاي آزادانديشی و دغدغه مقام معظم رهبري در اين عرصه گفت: موانعي كه بر سر راه تحقق اين ايده وجود دارد باید با برگزاری سلسله جلساتی با حضور نخبگان و مديران بررسی شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه باقرالعلوم (ع) افزود: بخشي از موانع در حوزه مديريتي و بخشي در حوزه انديشه اي و فكري قرار دارد، بخش هایي هم به ساختار ها قوانين و مسائل پشتيباني مربوط مي شود.
وي تصريح كرد: مدیریت متمركز و بسته منجر مي شود بسياري از افراد و دستگاه هاي كه در اين زمينه مسئوليت دارند كنار گذاشته شوند و يا خود را كنار ببينند، در نتيجه در فضاي پاسخگويي هم وارد نمي شوند.
حجتالاسلام و المسلمین لكزايي خاطرنشان كرد: مسئله ديگر مدیریت غير راهبردي است؛ كساني مي توانند مجري اين انديشه وفكر باشند كه مثل خود مقام معظم رهبري نگاهشان به مسئله يك نگاه راهبردي باشد؛ در حالي كه تصور من اين است با اين مسئله مواجهه راهبردي صورت نگرفته است.
رئيس پژوهشكده علوم و انديشه سياسي در ادامه گفت: مسئله بعدي به عوامل انديشه اي و فكري ما مربوط میشود و بايد بررسي هاي انجام دهيم كه در دستگاه هاي علمي و پژوهشي تا چه میزان توليد نظريات جديد داشتهایم، به خصوص در حوزه علوم انساني كه اين بحث جدي تر است، گمان مي كنم عمده نهادها به توليد علم نمي پردازند، بلكه كارهای آنان بيشتر شبه توليدي است، به عبارت ديگر اين پژوهشگاه ها و مراكز علمي حتي دانشگاه مدعي توليد علم و نظريه هستند؛ در حالي كه واقعيت اينگونه نيست.
حجتالاسلاموالمسلمین لکزایی ادامه داد: ميزان توليد علمی كه توسط اين دستگاه ها به معناي واقعي كلمه صورت مي گيرد، بسیار كمتر از آن چيزي است كه ادعا مي كنند؛ بنابراین اگر در زمينه توليد علم و دانش ما سرمايه گذاري لازم را انجام ندهيم، كرسيهای آزاد انديشي و مباحث بحث علمي پر رونق نخواهد بود.
بر اساس گزارش رادیو معارف، وی در پايان گفت: به هر حال بخشي از موانع به اين مسائل مربوط مي شود، اما موارد ديگري هم كه به مسائل ساختاري و قانوني و پشتيباني مربوط مي شود كه بايد در جاي خود مورد توجه قرار گيرند.